Savet roditelja osudio nasilje - iKragujevac


Vesti

Bezbednost dece ne bi smela da se dovodi u pitanje, smatraju članovi Saveta roditelja grada Kragujevca.

U tom telu se slažu da su za nemile događaje poslednjih dana odgovorni kako roditelji tako i pedagozi.
Članovi Saveta roditelja ocenili su da je sve izraženije vršnjačko nasilje među Kragujevačkim srednjoškolcima samo posledica, a da su uzroci brojni.

Ovaj problem je poslednjih godina sve složeniji, a mehanizmi koje su svojevremeno bili na strani roditelja i nastavnika za sankcionisanje neprimerenog ponašanja, zakonom su pre mnogo godina ukinuti.

Pored toga, savremeni način života i nepostojanje strožije kontrole prilikom izlazaka među maloletnicima u večernjim satima, dodatno su uticali na pojavu neprijatnih događaja, čulo se na sastanku Saveta roditelja.

Učestali incidenti, koji su prethodnih dana privlačili pažnju javnosti, na ovom sastanku zasenili su sve ostale teme, pa je, između ostalog, ocenjeno da je neophodno veće angažovanje društva u suzbijanju ovakvih pojava.

Prema rečima članice saveta Jelice Selaković, mali odziv roditelja, ali i pedagoga na ovom sasatanku, ukazuje i na to da nema dovoljno interesovanja da se zajednički rešavaju problemi.

Tome u prilog svedoči i podatak da se niko nije odazvao nedavnom sastanku kada je tema bila prepoznavanje i suzbijanje nasilja nad decom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu