NSZ raspisala konkurs - iKragujevac


Vesti

Konkursi za programe Nacionalne službe za zapošljavanje su raspisani, a namenjeni su nezaposlenima, poslodavcima i osobama sa invaliditetom. 

Konkursi su otvoreni do kraja novembra ili do iskorišćenja raspoloživih sredstava, osim za javne radove za koje će prijavljivanje trajati do 26. aprila.

U nekoliko dnevnih listova, kao i na sajtu NSZ 30. marta su objavljeni javni pozivi za ovogodišnje aktivne mere politike zapošljavanja.

Ovi programi su se tokom prethodnih godina pokazali kao najbolji način za rešavanje pitanja nezaposlenosti.

Na nivou Srbije budžet je identičan kao u 2012. godini i iznosi 3,4 milijarde dinara, ali će kragujevačka filijala imati nešto više novca nego prošle godine.

Veliko interesovanje već vlada za program samozapošljavanja, za koji će na raspolaganju biti duplo veći budžet nego prošle godine, a nezaposleni će dobijati po 160.000 dinara za pokretanje svog posla.

Osim toga, planirano je da u program stručne prakse bude uključeno 300 osoba, a u obuke na zahtev poslodavaca 150 nezaposlenih.

Za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta biće izdvojeno 26 miliona dinara.

I ove godine aktuelni su javni radovi, koji mogu da traju najviše šest meseci.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljivaće se i osobama sa invaliditetom i to u iznosu od 200.000 dinara.

Za poslodavce u Kragujevcu koji budu zapošljavali radnike iz ove kategorije predviđene su subvencije od 150.000 dinara.

Osobe sa invaliditetom takođe će učestvovati u javnim radovima, a za njih su u Nacionalnoj službi pripremljeni programi subvencija za zapošljavanje bez radnog iskustva, kao i mere refundacije troškova i zarada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu