Gradsko veće oduzelo nagradu asistentu - iKragujevac


Vesti

Zoranu Čvoroviću, asistentu magistru na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, kome je prošlog utorka Lokalni antikorupcijski antiforum (LAF) dodelio godišnje priznanje za borbu protiv korupcije, odlukom Gradskog veća priznanje mu je oduzeto iz, kako kažu, proceduralnih razloga.

Čvorović je otvorio pitanje nezakonitosti na Pravnom fakultetu, odnosno javnosti poznatu afera „indeks“.


- Nisam ni znao za nagradu. U utorak me je obavestio rektor fakulteta Slobodan Arsenijević da sam dobitnik i da će mi je svečano uručiti u četvrtak. Međutim, preko medija sam saznao da je Gradsko veće zasedalo u četvrtak i poništilo odluku LAF-a - kaže Čvorović.

 

On ukazuje i kako je zanimljivo da je član komisije i koordinator LAF-a za Kragujevac Petar Veselinović prisustvovao sednici Gradskog veća, a da pre toga, kao član, nije smatrao da je u datoj odluci nešto pravno problematično.

Prema Čvorovićevim rečima, postavlja se pitanje da li su članovi LAF kompetentni ili su pak članovi veća isuviše moćni u odnosu na Veselinovića, pa on posle dva dana menja mišljenje.

Veselinović je objasnio da je došlo do greške u proceduri i najavio da će konkurs biti ponovo raspisan u roku od 30 dana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu