Radoš dobijao jezive SMS poruke nekoliko dana pre ubistva - iKragujevac


Vesti

Nekoliko dana pre smrti MMA borac Radoš Joksimović (29) dobio poruku da mu određene kriminalne grupe spremaju osvetu tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika da ga ubije.

"Radoše, povedi računa i pripazi se jer imam informaciju da ti jedna kriminalna grupa priprema likvidaciju, a egzekutor će biti narkoman."

Ovako glasi SMS koji je nadavno primio Radoš Joksimović (29), MMA borac iz Kragujevca. Nekoliko dana kasnije, u utorak uveče, Radoša je u jednom restoranu u ovom gradu ubio je Aleksa Miloradović (21), koji je ubrzo uhapšen.

Svađa oko novca

Iako je Miloradović priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se traži motiv. I pored izjave „da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši“, pretpostavlja se da je ova likvidacija naručena.

Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke u kojima mu jedan od njegovih prijatelja, ovdašnji viđeniji privrednik, savetuje „da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju".

- Pre godinu dana Miloradović je od Radoša i B. M. dobio žestoke batine, ali niko ne veruje da je to motiv ubistva. U prilog ovoj tezi ide i činjenica da je ekipa sa Aerodroma napustila grad, ali i da se ona pominje i u porukama Radoševog prijatelja, kada ga je upozoravao da mu se sprema ubistvo. Oni su se sklonili najverovatnije u neku od susednih zemalja u strahu od osvete prijatelja pokojnog Joksimovića, koja se javno najavljuje - rekao je izvor za "Kurir".

Inače, godinama Kragujevac potresaju pucnjave, prebijanja, bacanje bombi, paljevine automobila i obračuni kriminalnih grupa oko trgovine drogom, ali i poslova obezbeđenja i vlasništva nad klubovima.

Istraga motiva ubistva se nastavlja i ide u nekoliko pravaca. Ispituju su kontakti, sukobi ubijenog Joksimovića u poslednjih godinu dana.

Radoš Joksimović sahranjen je juče na groblju Bozman.

RANJEN PRE DVE GODINE

U noći kada je ubijen Radoš Joksimović dve patrole interventne jedinice MUP Srbije obezbeđivale su kuću L. M. (32), sina pokojnog vlasnika nekoliko pumpi i nekretnina u naselju Pivara. Joksimović je ranjen iz pištolja pre dve godine, kada ga je upucao J. M. (22). Prijatelji Radoša sumnjali su da je L. M. naručio i platio ranjavanje jer ga je Joksimović pretukao u jednom restoranu. Uskoro je i na njegovu kuću bačena bomba, a L. M. osuđen je zbog trgovine narkoticima. Posle ranjavanja Joksimović je napustio MMA sport, u kome je imao perspektivnu budućnost.

Izvor: KURIR

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu