Da li znate kolika je najduža beba rođena u Kragujevcu? - iKragujevac


Vesti

Medicina može da se pohvali mnogim rekordima, i neobičnim, lepim događajima koji se mogu desiti u Kliničkim centrima i porodilištima. Jedan takav se desio u kragujevačkom porodilištu.

Porodilište Kliničkog centra Kragujevac može da se pohvali rekordom koji je postavila najduža beba od kako se o novorođenima vode podaci u našoj zdravstvenoj ustanovi i to 25. decembra 2014.

Četvorogodišnji Veljko Simović je u kragujevačkom porodilištu postavio rekord kad su ga babice izmerile kao bebu dugu 64 centimetra.

Pretpostavlja se, po rečima stručnjaka, da će ovakve osobe biti visoke, kao i da u praksi od 100 beba najviše tri mogu imati ovakvu nadprosečnu dužinu.

Babice i pedijatrijske sestre u kragujevačkom porodilištu navode da je ovaj neobičan rekord do sada držala beba koja je imala 62 centimetra na rođenju.

- Veljko još nije napunio četiri godine, ali je i dalje za nijansu napredniji od dece iz svoje generacije. Viši je ...

Kako dodaje ponosni tata, nisu ni bili svesni da je beba dugačka, jer im je Veljko bio prvo dete.

- Tek kada smo ga posle mesec dana odveli na kontrolu i kada su ga stavili pored drugih malih beba, videli smo da je za skoro celu glavu duži. Posle smo čuli da su ga u porodilištu merili dva puta, za svaki slučaj, jer su mislili da su pogrešili - priseća se tata.

Veljka zanimaju najviše lego kockice. U stanju je satima da se igra i da slaže. Voli da se igra s decom koja su starija od njega. Igra sa njegovim vršnjacima mu nije zanimljiva. Jede sve, ali najviše voli meso. Karakter mu je čvrst, i poslušan je, ali samo ceni lepu reč. Silu ne trpi. Voli automobile, otac ga vodi na auto-trke, kojima se inače i sam bavi. Uživa u zvuku jakih motora.

U porodici Simović je Veljko dugo čekano dete. Posle više od decenije, on je prva beba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu