Tomislav Nikolić prisustvovao misi u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ovo je prvi put da predsednik dolazi kod nas i radostan sam što posećuje i male ljude, jer smo mi samo predstavnici jedne male crkve - rekao je župnik Stipo Vinojčić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je misi u katoličkoj crkvi u Kragujevcu uoči Uskrsa, koji slave vernici Rimokatoličke crkve širom sveta, kao i pripadnici drugih zapadnih crkava.

Misu u crkvi Josipa Zaručnika BDM služio je župnik Stipo Vinojčić, koji je posle čitanja poslanice nadbiskupa Hočevara vernicima čestitao Uskrs.

- Ovo je prvi put da predsednik dolazi kod nas i radostan sam što posećuje i male ljude, jer smo mi samo predstavnici jedne male crkve - rekao je župnik Vinojčić, dodajući da je tu crkvu pre četiri godine posetio princ Aleksandar Karađorđević, a prethodno su dolazili nunciji, kao i ambasador Hrvatske.

Vinojčić je podsetio da je ovo godina značajnih jubileja – 1.300 godina od slobode hrišćana, 1.150 godina od dolaska svetih Ćirila i Metodija, 50 godina od Drugog vatikanskog koncila, a ovo je i godina vere koju je proglasio bivši, a prihvatio aktuelni papa Franja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu