KG: Lekari se bore za život dečaka napadnutog bejzbol palicom - iKragujevac


Vesti

Lekari se bore za život Stefana J. (18), koga je premlatio Darko R. (20), besan zbog mladićevih poruka njegovoj devojci da ne treba da se „zabavlja sa ološem“.

Njegovo stanje je stabilno, ali kritično, životno je ugrožen. Nema ni znakova poboljšanja, ni pogoršanja. Takve povrede glave, sa otvorenim prelomom lobanje i hematotomom mozga, zahtevaju određeno vreme u lčenju, imaju određenu dinamiku, proces. Mi smo preduzeli sve što smo mogli, sada ostaje da čekamo. Prognoze ne mogu da dajem“, izjavio je danas Prof. dr Radivoje Nikolić, neurohirurg.

Stefana J., u Centru za Intenzivnu negu i reanimaciju Kliničkog centra Kragujevac, danas je posetio Prof. dr Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke.

„Najtragičnije od svega jeste da jedna SMS poruka može da prouzrokuje toliku navalu agresije, da neko nekog napadne bejzbol palicom i izazove mu povrede opasne po život. Ovo je, nažalost, odraz stanja u kome se nalazi našedruštvo i svi imamo odgovornost, nemoj da misli bilo ko da može pobeći od toga.

U pitanju je vršnjačko stanje, doduše van škole, ali to nema olakšavajuće okolnosti. Ovaj događaj treba sve nas da nauči da drugačije moramo da se ponašamo, da se afirmišu pozitivni primeri, da se promeni rečnik obraćanja, da se afirmiše dijalog kao način rešavanja problema“, izjavio je ministar Obradović nakon posete Stefanu J.

Darko R. je i dalje u bekstvu. Podsetimo, prema onome što je istraga do sada otkrila, on je sa još jednim drugom, za kojim policija takođe traga, u četvrtak, oko 08.30, upao u kafić „Tabasco“ koji se nalazi u blizini Politehničke škole i bez ijedne reči bejzbol palicom je počeo da udara Stefana J. po glavi i leđima.

Stefanov otac Nebojša otkrio je moguće motive napada Darka R. na Stefana. On navodi da se Stefan od februara druži sa jednom Milicom koja je, navodno, Darkova devojka. Stefan joj je, po priči njegovog oca, stalno savetovao da se ne zabavlja sa Darkom, jer je poznat po nasilju.

„Izgleda da je moj Stefan slao Milici i SMS poruke sa tim savetima, a da ih je Darko ili slučajno video ili mu ih je devojka pokazala. Stefan je u četvrtak bio na prvom času u jutarnjoj smeni kada mu je, oko osam sati, Milica poslala SMS iz kafića, pitajući što ga nema. U Stefanovom mobilnom telefonu smo pronašli i tu poruku i njegov odgovor Milici da će doći za 15 minuta, kad se završi čas. Nažalost, otišao je tamo, a Milica je bila u kafiću i sedela za drugim stolom. Onda su upali njen dečko i taj njegov drug, kog je Darko, koliko znam, upoznao u zatvoru“, ispričao je juče Stefanov otac Nebojša J..

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu