KRILA SE NA PLACU U KRAGUJEVCU, A NA KRAJU SU I ONA I SIN UBIJENI: Progovorio prijatelj nastradale Ivane - iKragujevac


Vesti

Ivana Vac (48), koju je zajedno sa sinom Makanijem (13) ubio suprug Mark (48), izvršivši samoubistvo nakon toga, odrasla je u Kragujevcu, a prema priči njenih prijatelja, sa 18 godina želela je da ostane da živi u Srbiji. Ali, onda se jednog dana pojavio Mark, srednjoškolska ljubav i njen budući suprug i odveo je nazad.

- Ivanu i porodicu je otac odveo u Ameriku još dok je bila u osnovnoj školi. Ali, zbog gubitka posla bio je primoran da se posle nekoliko godina vrati u Kragujevac. Ivana, mlada, lepa i puna života, sa mnogo prijatelja u Los Anđelesu, normalno, htela je da se što pre vrati u SAD. Posle par godina su se i vratili. Ali, kada je napunila 18 godina odlučila je da se vrati u Kragujevac, na veliko protivljenje roditelja - priča za "Blic" jedan od Ivaninih poznanika.

On kaže da je to tada i učinila, i da su se te godine fantastično provodili.

- Sakrili smo je kod mene na placu, gde smo inače pravili svakodnevne žurke. I jednog dana došao je Mark njen budući suprug, inače poreklom Poljak i odveo je u Los Anđeles. Posle toga smo se s vremena na vreme čuli telefonom, a u poslednje vreme dopisivali preko društvenih mreža. Kad god bi došla u Kragujevac, videli bi smo se na piću, ali ništa više, jer nije mogla dugo da ostaje zbog svojih obaveza u Americi. Prošle godine mi je rekla da se razvela od Marka! Ne mogu da verujem da se dogodila ova užasna tragedija - kaže ovaj Kragujevčanin.

Policija je 13. jula u porodičnoj kući Vacovih, u mestu Redondo Bič u Kaliforniji, pronašla troje mrtvih. Fatalne metke ispalio je američki naučnik, Mark Vac (48) koji je nakon ubistva supruge i sina, izvršio samoubistvo. Prema priči komšija, Mark je imao probleme sa leđima i bio je konstantno u bolovima, koji su bili posledica saobraćajne nezgode.

- Bio je očajan zbog toga. Iako je koristio lekove protiv bolova, Marku su lekari rekli da ne mogu ništa da učine za njega - ispričao je njihov prvi komšija.

Prema pisanju američkih medija, Ivana je svom suprugu Marku zahtevala da poseti terapeutra za depresiju, što on nije učinio.

Pustili u vazduh 22 balona

Ivanin sin Makani je trenirao fudbal u "LA Galaksiju", zbog čega je Ivana svoje slobodno vreme posvetila i klubu. Treneri i dečaci koji su sa njenim sinom trenirali oprostili su se od svojih prijatelja, tako što su se okupili na fudbalskom terenu i u znak sećanja na Ivanu i Makanija, poslali u nebo po 22 balona.

To je bio Makanijev fudbalski broj, a njegovi prijatelji su takođe želeli da odaju poštu njegovoj majci. Ivana je radila preko deset godina u kompaniji "Mattel", kao stručnjak za upravljanje proizvodima.

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu