OPLJAČKAN AUTOBUS sa turistima iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Par Kragujevčana, preko jedne od najpoznatijih turističkih agencija u Srbiji, pre nekoliko dana krenulo je na letovanje na Siciliju, a završili su, zajedno sa pedesetak putnika, u pravom paklu.Odmor na Siciliji, na koji su putnici krenuli 19. jula preko agencije "Viva Travel", završio se već dva dana kasnije u Rimu.

Tokom obilaska Rima, koji je prethodio odlasku na ostrvo, nestali su koferi iz autobusa, putnici su završili samo sa onoliko stvari koliko su tog dana na sebi imali, neki i bez dokumenata, lekova.

Putnici iz Kragujevca su rekli za naš portal da su ostali bez svega i da su bili prepušteni sami sebi, bez stvari, lekova, dokumenata, novca.

Rim-Sicilija-Bolonja bila je planirana ruta grupe turista koja je iz Srbije krenula na odmor 19. jula. Prenoćili su u "večnom gradu", a zatim ih je autobus prevezao do centra gde su u fakultativnim obilascima proveli dan, kada su se uveče sastali na dogovorenom mestu, obavešteni su da je autobus opljačkan i da su nestali gotovo svi koferi, ostalo je 5, 6 kofera, i to najmanji. Pljačka se dogodila u sred bela dana, u 15 časova.

Vodič je ponudio dve opcije: Da putovanje nastave dalje, kao da se ništa nije ni desilo, ili da prenoće u Rimu o sopstvenom trošku i da bi agencija obezbedila povratak za njih desetak, a za ostale će se videti.

Turisti su se pobunili, tražili da ih odvedu u ambasadu, kada im je rečeno da ne radi! Većina se ipak zaputila, kao i naši sugrađani u ambasadu gde ih je dočekao srdačan prijem. Agencija im je na kraju obezbedila prenoćište i prevoz do Srbije.

O ovom incidentu upoznati su i u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

"U pitanju je nesrećan slučaj. Autobus je bio parkiran na propisanom mestu, pritom se nalazio i nedaleko od policijske stanice. Pošto je deo putnika želeo da se put ka Siciliji nastavi, mi smo bili u dužnosti da im to obezbedimo, a isto tako smo bili u dužnosti da turistima koji su želeli da ostanu u Rimu i da se vrate u Srbiju to obezbedimo, što smo i učinili. I dalje ćemo, kao i do sada, postupati u okvirima zakona, pa tako i sa nadoknadom štete koju su naši klijenti pretrpeli. Sve će biti urađeno u zakonskom roku. Ovo je zaista bila neprijatna situacija koja se, nažalost, događa", navode u "Viva Travelu".

U međuvremenu, pojedini putnici su već angažovali advokate i podneli žalbe agenciji, te očekuju da im ukradeno bude nadoknađeno.

U sektoru Turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kažu da do sada nisu primili nijednu prijavu koja se odnosi na događaje iz Rima, zbog čega nije pokrenut inspekcijski nadzor organizatora putovanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu