"NEKAKO NEĆEMO NIKAD DA VAS ZABORAVIMO": Irenu i Veljka ispratili na večni počinak - iKragujevac


Vesti

Irena Zlatković (29) i Veljko Radisavljević (33) iz Velike Plane, koji su u subotu uveče poginuli u udesu kod Budve, sahranjeni su juče jedno do drugog. Bile su to dve sahrane, jedna za drugom, kakve Velika Plana ne pamti. Irenu je do poslednjeg počivališta ispratila nepregledna kolona rodbine i prijatelja s vencima i buketima belog cveća. Na kovčegu je bio beli pokrov, a ona je sahranjena u beloj venčanici.

Poslednji pozdrav Veljku došli su da upute i njegovi prijatelji koji su sa njim delili ljubav prema motorima, na kojem je on i okončao svoj život. Svi na svojim vozilima pratili su ovu tužnu povorku. Po registarskim tablicama njihovim motora može se zaključiti da su došli iz cele Srbije. Veljka su u kovčegu vozili kroz grad, što je verovatno deo običaja ovog kraja. Dok su vozili beli kovčeg, nosili su i barjak što je posebno potreslo sve prisutne, s obzirom na to da se barjak nosi kada je svadba.

Toliko veliku povorku Velika Plana ne pamti. Svi ljudi koji su došli na sahranu nisu mogli da stanu u crkvu, pa je veliki broj ostao ispred. Na kraju, kada su se svi razišli, a mladi sahranjeni, na groblju je ostala definitivno najtužnija slika - dva groba prekrivena mnogobrojnim vencima i cvećem. Jedna poruka na vencima bila je najpotresnija, a na njoj piše:

“Možda spava sa očima izvan svakog zla... Nekako nećemo nikad da te zaboravimo“.

Podsetimo, Irena je bila apsolvent Medicinskog fakulteta, u Crnu Goru je otišla da radi u hotelu tokom sezone, da bi pomogla roditeljima koji su nezaposleni i bratu, svršenom studentu Pravnog fakulteta koji takođe nigde ne radi.

Veljko, koji je sa njom bio u vezi mesec i po dana došao je u Budvu da je obiđe. Pre kobnog sudara bio je na plaži Trsteno sa društvom, pozajmio je motor od prijatelja, njime je trebalo da Irenu odveze do Budve.

Pošto se nije javljao na telefon ni posle pola sata, kada je uveliko trebalo da su stigli, njegovi prijatelji su pošli peške za njima i naišli na jeziv prizor, Veljka i Irenu poginule u udesu. Još uvek su nejasne okolnosti u kojoj je dvoje mladih Planjana izgubilo živote u sudaru motora sa "golfom" mojkovačkih tablica.

Zamenica osnovnog državnog tužioca u Kotoru Ljiljana Milić odredila je zadrđavanje od 72 sata vozaču "golfa" Miletu Šutoviću , a istraga bi trebala da utvrdi kako je došlo do kobnog sudara. Ono što dodatno otežava posao istražnim organima je činjenica da je u momentu nesreće na putu Trsteno - Ploče bila velika gužva.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu