Kragujevac dobija "vidikovac" u aprilu - iKragujevac


Vesti

Kragujevac će u prvoj polovini aprila zvanično dobiti prvi restoran "vidikovac" iz kog će gosti, pored ostalog, moći da uživaju i u pogledu na grad, sa jedne od najviših zgrada.

"Reč je o restoranu čiji će naziv biti 'Panorama' i koji je izgrađen na osmom spratu hotela Kragujevac-Nova Sicilijana odakle se vidi više od polovina grada", izjavio je danas zamenik direktora tog hotela Dragan Simović. On je dodao da će na terasi restorana, biti postavljen i teleskop.

Hotel Kragujevac je primer uspešne privatizacije, jer je od 2005. godine kada je privatizovan do danas renovirano 95 odsto hotela ukupne površine oko 5.000 kvadratnih metara.

Naglašavajući da je u renoviranje hotela uloženo 2,5 miliona evra, Simović je istakao da je dolazak FIAT-a u Kragujevac značajno pomogao tom hotelu, jer su protekle dve godine kapaciteti praktično uvek bili popunjeni, što je slučaj i od početka godine.

"Među gostima su uglavnom poslovni ljudi, najviše iz Italije, ali i drugih zemalja, Nemačke, Japana, Poljske...", rekao je Simović i dodao da u 2012. godini, hotel beleži oko 40.000 noćenja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu