Kraljevački "Bemus" - iKragujevac


Vesti

Kraljevačka stočna pijaca po prometu je jedna od najvećih u Srbiji i nalazi se skoro u samom centru grada. Započeto je njeno izmeštanje, ali će se izgleda na konačnu realizaciju još pričekati.


Kraljevo ima svoj BEMUS svake nedelje. Ova pošalica se u gradu na Ibru, obično čuje petkom, parodirajući na to što se svake noći koja ovom danu prethodi, u gradu ali i ostalim naseljima, čuje neizbežno "be" i "mu" koje dopire sa stočne pijace, koja je, iako jedna od najvećih u Srbiji, udaljena tek stotinak metara od samog centra.


Za sada je tako kako je, jer druge pijace nema, a njom svake noći između četvrtaka i petka prođe na hiljade grla razne stoke, jer ovde dolaze prodavci iz celog Raškog, ali i Rasinskog i Zlatiborskog okruga, a kupci čak i iz Šapca, Smedereva i Vojvodine. Znamo i mi da to sigurno smeta stanarima zgrada koje su blizu", kaže Aleksandar Ilić, pi-ar JKP "Pijaca".


Građana Kraljeva nadaju se izmeštanju stočne pijace na novu lokaciju u selu Adrani.
Direktor Direkcije za planiranje Kraljevo Nenad Nerić kaže, međutim da zbog toga što će nova pijaca u Adranima imati višestruku namenu, ima i više posla koji zahteva više vremena.


"Prošle godine je grad u pripremu i nasipanje terena predviđenog za to, uložio 21 i po milion dinara. Ove godine odvojeno je još dvadeset miliona, ali zbog obima radova, elektrifikacije, dovođenja vode i svega ostalog, očekujemo da posao završimo tek naredne godine", kaže Nerić.


Sudeći po svemu ovome, Kraljevčani će i ove godine, biti primorani da, po ko zna koji put u izvođenju orkestra koji broji i do hiljadu ovaca i krava, slušaju Malu noćnu muziku koja se na programu šaljivo nazvanog BEMUSA, ovde nalazi u svakoj noći između četvrtka i petka.
 

izvor/foto:rts

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu