Besplatno merenje očnog pritiska - iKragujevac


Vesti

Besplatno merenje očnog pritiska biće organizavano u četiri grada u Srbiji, tokom Svetske nedelje borbe protiv glaukoma od 10. do 14. marta, najavila je Agencija za društveno odgovorno poslovanje CSR.

Besplatno merenja očnog pritiska biće organizaovano u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Leskovcu u cilju ranog otkrivanja glaukoma.

Zakazivanje je počelo i trajaće do popune mesta, a građani svoj termin mogu zakazati radnim danom od 9.00 do 19.00 na brojeve telefona - 011/2633-449 (Beograd), 018/208-218 (Niš), 016/241-348 (Leskovac) i 034/365-680 (Kragujevac).

To je, kako se dodaje, početak akcije "Sačuvaj vid" koju je povodom Svetske nedelje borbe protiv glaukoma pokrenula Specijalna bolnica za oftalmologiju "Okulus".

Pravo na besplatno merenje očnog pritiska imaju građani koji su u posebnom riziku - oni koji u porodici imaju obolelog od glaukoma, kratkovidi, stariji od 40 godina, oboleli od dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i smanjene funkcije štitne žlezde, oni koji su imali druge očne bolesti ili operacije na očima, kao i osobe koje su duže vremena koristile kortikosteroidnu terapiju.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu