Nastavljeno suđenje profesorima u aferi ''Indeks'' - iKragujevac


Vesti

Pred Višim sudom u Smederevu danas je nastavljeno suđenje profesorima optuženim za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, u aferi "Indeks".

Desetak optuženih suočeno je sa braniocem Dragišom Lazićem koji ih je u martu 2007. navodno zastupao u pretkrivičnom postupku u policiji, što optuženi poriču i navode da nisu imali ni poverljiv razgovor sa tim advokatom niti su ga oni angažovali.

Lazić je naveo da je bio u hodniku policije u vreme kada su okrivljeni saslušavani tokom nekoliko dana i da nije bio branilac po službenoj dužnosti te da mu njegovi branjenici duguju za zastupanje na saslušanjima u policiji.

Saslušavani u pretkrivičnom postupku tvrdili su da im je advokat Lazić nametnut, da nisu imali poverljiv razgovor sa njim, nije ih, kako su isticali, savetovao niti reagovao na pretnje pre svega, kako su naveli, tadašnjeg zamenika javnog tužioca Gordane Maksimović.

Sud je zaključio da su svi osumnjičeni ostali pri svojim izjavama, a branilac je ostao pri svome: da je sa svim branjenicima imao poverljiv razgovor i da su ga svi osumnjičeni angažovali.

Protiv 87 optuženih za 120 krivična dela primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja, profesora, posrednika i studenata suđenje je počelo 2007. godine u Višem sudu u Smederevu. Optuženo je za 71 krivično delo 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, dva profesora Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan profesor Pravnog fakulteta u Nišu.

izvor: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu