Restrukturiranje preduzeća Zastava bezbednost - iKragujevac


Vesti

Postupak restrukturiranja biće sproveden statusnim promenama, promenama pravne forme i unutrašnje organizacije, otpisom glavnice duga, pripadajućih kamata i drugih potraživanja u celini ili delimično, otpuštanjem duga u celini ili delimično radi namirivanja poverilaca iz sredstava ostvarenih prodajom kapitala.

Agencija je pozvala sve poverioce da u roku od 15 dana, prijave svoja potraživanja, sa stanjem na dan 31. decembra 2004. godine , ukoliko to nisu učinili po prethodno objavljenom pozivu.

Otpuštanje duga u celini biće punovažno u slučaju da kapital preduzeća bude prodat metodom javnog tendera ili aukcije, a ukoliko se na osnovu prihvaćenog programa restrukturiranja, izvrši prodaja imovine, neće se vršiti namirenja potraživanja iz ostavrene prodajne cene.

Agencija za privatizaciju donela je odluku 24. septembra 2002. godine da se društveni kapital predzeća Zastava bezbednost privatizuje metodom javne aukcije, a 15. jula 2010. odluku o pokretanju postupka restrukturiranja.

Vlada Srbije donela je 8. decembra 2011. godine zaključak da je udeo državne svojine u sredstvima tog preduzeća 100 odsto. Početkom januara ove godine, Agencija je obustavila dotadašnji postupak privatizacije i restrukturiranja, jer nije sprovođen u skladu sa propisima.

Naime, saglasnost na inicijativu za privatizaciju trebalo je da da Vlada Srbije, što je ona učinila 5. februara ove godine, pa je doneta nova odluka o restrukturiranju.

izvor: Akter

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu