Ništa od južne obilaznice? - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović upoznao je okupljene u Udruženju Kragujevčana i prijatelja Kragujevca u Beogradu o planovima razvoja grada u budućnosti i o dosadašnjim postignutim rezultatima, ističući da situacija nije sjajna, ali da se dosta dobrih stvari dešava.

On je istakao da Fijat normalno radi i da je jako važan i bitan podatak da će biti uvedena treća smena.

Ukazujući da je Kragujevac po svim kriterijumima treći grad u Srbiji, on je dodao da vlast u gradu imaju izuzetnu saradnju sa vladom što je, kako kaže, stvar umeća.

- Očekujem pomoć u svakoj stvari koju budemo radili i mislim da smo dosta toga već dogovorili – rekao je Stevanović.

On je istakao i da nije tačno da je grad prezadužen.

- Kroz kredite smo dužni 17 miliona evra i to treba da vratimo do otprilike 2018. godine. Vraća se po dva i po do tri miliona evra, zavisno od godine – rekao je Stevanović.

Kada je u pitanju infrastruktura, on je istakao da će ove godine biti završen autoput, kao i da je činjenica da će se najverovatnije odustati od južne obilaznice i tunela, a da će se raditi severna obilaznica koja je, kako je ocenjeno, daleko važnija. Projekat za to biće završen ove godine.

Stevanović je istakao da je za grad jako važno vraćanje kasarne, jer bi se time mnoga pitanja rešila.

- Nedostaje nam pravo pozorište i u planu je da se, ako dobijemo kasarnu, tu radi veliko pozorište – rekao je Stevanović i dodao da i sa vojskom treba da se razgovara i o Domu vojske koji bi se iskoristio za Filološko-umetnički fakultet.

On je istakao da je plan da se ove godine započne sa jednom od najavažnijih stvari, a to je izgradnja podzemne garaže u centru grada i velikog trga.

Kada je u pitanju visoko obrazovanje, on je najavio da će se ići u izgradnju novog objekta Medicinskog fakulteta, kao i da je izvesna izgradnja Centra za matične ćelije.

Stevanović je istakao da gradu nedostaje velika hala i dodao da je u planu da se ove godine otpočne sa izgradnjom dvorane sa najmanje 10.000 do 12.000 mesta.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu