Revitalizacija pruge Kraljevo-Stalać - iKragujevac


Vesti

Revitalizacija zapuštene pruge Stalać-Kraljevo, bila je glavna tema sastanka komisije, predsednika opštine Bobana Đurovića i predsednika SO Vrnjačka Banja Rodoljuba Džamića, sa predstavnicima Železnice Srbije, grada Kraljeva i opština Kruševac i Trstenik.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović nam je tim povodom rekao da je Republička Vlada opredelila određena sredstva za revitalizaciju pomenute pruga u Srbiji, pa su se stvorili uslovi da se jedan deo tih sredstava usmeri u revitalizaciju pruge Stalać-Kraljevo, koja je u izuzetno lošem stanju, pragovi ispod šina propali su 95 odsto.

Poslednji remont pruge na ovoj relaciji rađen je 1958 godine, a pruga je izgrađena 1909 godine. Revitalizacijom ove pruge vozovi bi saobraćali brzinom od 100 km na čas , a projekat bi koštao 85.000.000 evra. Na sastanku je odlučeno da se sastavi memorandum koji će uraditi opština Vrnjačka Banja.

Memorandum će zatim biti prosleđen svim učesnicima sastanka, da bi na svojim sednicama Skupštine usvojili ovaj akt, što će se odraziti u nastupu prema Vladi.za sredstva u realizaciji revitalizacije pomenute deonice, rekao nam je Đurović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu