Porodilja u Kragujevcu preminula od bolesti pankreasa - iKragujevac


Vesti

Prvi rezultati obdukcionog nalaza Snežane Jovanović pokazali da je preminula od bolesti pankreasa. Rodbina smatra da su napravljeni propusti i najavljuje tužbu.

Prema prvim rezultatima obdukcionog nalaza, porodilja Snežana Jovanović (32) iz Malih Pčelica preminula je od bolesti pankreasa. Ipak, tačan uzrok smrti ove mlade žene, koja je umrla u ovdašnjem Kliničkom centru desetak dana nakon porođaja carskim rezom, znaće se posle dodatnih analiza.

Kako je u sredu dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra, kazao da je prema dosadašnjim rezultatima obdukcije, pacijentkinja imala ozbiljnu bolest pankreasa.

-Biće urađene i dodatne analize, odnosno histopatološka analiza tkiva. Tek tada će se tačno utvrditi i znati uzrok smrti - rekao je dr Sazdanović.

U porodici tragično preminule porodilje i dalje sumnjaju da je Snežana preminula zbog, kako kažu, nebrige lekara.

-Angažovali smo advokata i podnećemo tužbu nadležnom sudu. Smatram da su napravljeni propusti. Moja sestra je iz bolnice otpuštena kao zdrava osoba, a nekoliko dana nakon toga je umrla. Borićemo se za pravdu i istinu o njenoj smrti - kaže Slaviša Vasiljević, rođeni brat pokojne Snežane.

On napominje da je njegova sestra posle porođaja carskim rezom otpuštena iz bolnice i da je u otpusnoj listi pisalo da je postoperativni oporavak uredan. Međutim, nekoliko dana po izlasku iz porodilišta njoj je pozlilo i primljena je u Urgentni centar ovdašnjeg Kliničkog centra. Simptomi su ukazivali na upalu pankreasa. Prema navodima lekara, sprovedena je standardna dijagnostika i terapija za pretpostavljenu bolest. Njeno stanje se, međutim, pogoršalo, prevezena je u operacionu salu, ali je, nažalost, preminula.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu