Italijani donirali rampe za osnovne škole - iKragujevac


Vesti

OŠ ''Dositej Obradović'' u Erdeču danas je dobila rampu za osobe sa invaliditetom zahvaljujući donaciji iz Italije. Humanitarna organizacija "Ne bombe već karamele" do sada je finansirala postavljanje rampi u 4 škole u Kragujevcu, a naredne nedelje biće izgradjene u još dve osnovne škole.

Član Gradskog veća za obrazovanje, informisanje i kulturu Dragoslav Milošević, sekretar Sekretarijata za obrazovanje, informisanje i kulturu, Suzana Pavlović i predsednik jedinstvene organizacije Saveza sindikata “Zastava“, Rajko Blagojević posetili su danas Osnovnu školu “Dositej Obradović“ u Erdeču koja je deo projekta u okviru kojeg su urađene pristupne rampe za osobe sa invaliditetom. Reč je o projektu koji realizuju italijanske nevladine organizacije i Savez sindikata “Zastava“ u saradnji sa lokalnom samoupravom, odnosno resornim oblastima na čiji predlog projekta donirana sredstva budu usmerena.

Izgradnjom pristupne rampe ispunjeni su standardi pristupačnosti, pa će osobama sa invaliditetom i zaposlenima koji se otežano kreću biti olakšan ulaz na radno mesto, a roditeljima sa invaliditetom omogućeno da učestvuju u školovanju svoje dece. Za sada našu školu pohađa jedan učenik, lice sa invaliditetom, ali ova rampa je od velikog značaja jer će ubuduće omogućiti ovim licima da neometano posete našu školu – rekao je Igor Janjić, direktor ove osvovne škole.

Pored velikog broja lokalnih projekata koji su realizovani u zajedničkoj saradnji sa nevladinim organizacijama iz Italije, ovo je jedan od važnijih, jer se tiče pružanja pomoći i osposobljavanja mladih osoba sa invaliditetom u njihovoj samostalnosti a istovremeno podržava program inkluzije – rekao je Rajko Blagojević, predsednik organizacije “Zastava“.

Do sada su urađene pristupne rampe u četiri osnovne škole, “Miloje Simović“, “21. oktobar“, “Svetozar Marković“ i “Dositej Obradović“ a u planu su još dve osnovne škole “Jovan Popović“ i “Dragiša Luković Španac“ u Beloševcu. Ukupna vrednost radova je 1,5 miliona dinara.

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu