1. mart Svetski dan civilne zaštite - iKragujevac


Vesti

Danas u Kragujevcu obelezen Svetski dan civilne zaštite u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta, u organizaciji Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu.

Obeležavanje 1. marta kao Svetskog dana civilne zaštite ustanovljeno je odlukom Generalne skupstine 1990. godine.

Posle skoro dve decenije, primena civilne zaštite u Republici Srbiji ponovo dobija na značaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda. Cilj našeg posla je uspostavljanje pravovremenog i efikasnog odgovora društva na izazove i rizike, formiranjem operativnijih snaga civilne zaštite koje će biti opremljene i obučene za delovanje u vanrednim situacijama – rekao je Bojan Tomić, nečelnik Uprave za vanredne situacije.

U šumadijskom okrugu, formirano je 7 specijalizovanih jedinica koje broje 252 clana koji ce uskoro biti obuceni za rad u različitim vanrednim situacijama, od jedinica za pružanje prve pomoci, spašavanja od poplava i ruševina, do specijalizovanih jedinica za zaštitu od požara.

Na ovoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici grada Kragujevca, Šumadijskog upravnog okruga, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije kao i predstavnici resornih ustanova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu