Podrška udruženjima poljoprivrednika iz budžeta - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac će i ove godine, sredstvima iz agrarnog budžeta, podržati rad poljoprivrednih udruženja.

Javni poziv za sufinansiranje planova i programa rada udruženja poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Kragujevca, objavljen je danas u nedeljnim novinama «Kragujevačkim» kao i na zvaničnom sajtu grada Kragujevca. Konkurs je otvoren do 20. marta, a svi obrasci i potrebne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za poljoprivredu u zgradi Doma sindikata.

Maksimalan vrednost sredstava za koja udruženja mogu da konkurišu je 250 000 dinara. Po onom našem starom programu, deo sredstava će biti bespovratno dodeljen poljoprivrednim udruženjima, a deo sredstva 30-50% udruženja će biti u obavezi da vrate kroz proizvode koji su specifični za ta udruženja, a nakon toga će oni biti prosleđeni onima kojima je pomoć najpotrebnija u saradnji sa resorom za socijalnu politiku grada – kaže Snežana Živanović Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.

Poljoprivredna udruženja koja žele da konkurišu za ova sredstva, trebalo bi da pored plana i programa za 2013. godinu dostave i izveštaj o radu za 2012. godinu, spisak članova udruženja, potvrdu da su namenski utrošili sredstva koja su im odobrena u prethodnoj godini ali i potvrdu da su ispunili i drugu ugovorenu obavezu i dali donaciju u hrani. Konkurs se odnosi na sva poljoprivredna udruženja koja imaju proizvodnju ili prebivalište na teritoriji grada Kragujevca.

Ukupna planirana sredstva po ovom konkursu koja će biti na raspolaganju zainteresovanim udruženjima iznose 2 miliona dinara. U toku prošle godine, podršku iz agrarnog budžeta dobilo je 7 udruženja, a ukupna sredstva koja su izdvojen za tu namenu iznose oko 1,2 miliona dinara.

izvor:portal grada kragujevca

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu