Verko se sveti PU Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Veliki revolt u PU Kragujevac izazvala je odluka Gradskog veća da poklon Južnomoravske regije, od deset skutera, preusmeri sa saobraćajne na komunalnu policiju. U cilju bezbednosti građana Kragujevca,policajci traže da se ova odluka preispita.

Načelnik policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović uputio je u četvrtak pismo gradskom veću Kragujevca tražeći da to telo preispita odluku o obustavi donacije od 10 skutera toj policijskoj upravi.U gradskoj upravi najavljuju da će sutra, u petak, obavestiti javnost zbog čega je grad doneo odluku o prenameni te donacije.

Odluka o donaciji 10 skutera Policijskoj upravi u Kragujevcu, vrednosti oko 30.000 evra, dogovorena je maja prošle godine potpisivanjem ugovora između lokalne samouprave i Južnomoravske regije, a u okviru projekta "Modernizacija policije" čiji je cilj podizanje opšteg stanja bezbednosti na viši nivo kako bi saobraćajna policija, pre svega, u letnjem periodu, brže dolazila do prostora gde je vozilima teško da se probiju.

"Skuteri, koji su već proizvedeni sa obeležjima policije, nalaze se u magacinima odabranog ponuđača i pozivamo vas da preispitate odluku da 10 skutera dodelite Komunalnoj policiji umesto Policijskoj upravi i omogućite nam da nesmetano sprovodimo aktivnosti u zaštiti ličnog integirteta i bezbednosti građana", navedeo je Đorović u pismu, koje je dostavljeno i medijima.

Podsetivški da je donacija Policijskoj upravi bila planirana na insistiranje lokalne samouprave, Đorović navodi da je Policijska uprava imala određene finansijske troškove jer su policijski sluzbeni bili obučavani za upotrebu skutera.

Pored pisma u kojem se navodi da je Policijska uprava saznanja o prenameni donacije dobila od predstavnika Južno-moravske regije, kragujevačka policija je medijima dostavila i odluku gradskog veća o prenameni donacije.

Gradsko veće Kragujevca je odluku o prenameni donacije donelo na sednici 7. februara, i tim dokumentom zadužilo gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića da predlog o tome dostavi Južnomoravskoj regiji, koja je donator skutera.

U obrazloženju odluke gradskog veća, koji je policija dostavila medijima, navodi se da je razlog prenemne donacije proistekao iz potrebe gradske uprave da Komunalnu policiju opremi odgovarajućom opremom.

izvor: Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu