BRAVO KRAGUJEVČANI: Grand Pri za naše kulinare - iKragujevac


Vesti

Na prvom Internacionalnom kulinarskom takmičenju „Makedonija 2016” koje je održano u Skoplju, na Skopskom sajmištu, 17. i 18. oktobra kragujevački kulinari osvojili su 2 Grand Pri nagrade, 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju.

Učestvovalo je preko 160 takmičara i sudija iz 20 zemalja, nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama, trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća zemalja iz kojih dolaze.
Gastronomski eksperti, predvođeni master šefovima iz Izraela, Švajcarske, Turske, Holandije, Slovenije, Italije, Slovačke, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja, trudili su se da nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Takmičari HoReKa Asocijacije Kragujevac, Vladisav Milošević, Uroš Ercegović, Milan Stevanović i Nemanja Milovanović, predvođeni predsednikom HoReKa asocijacije Kragujevac, Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem, osvojili su ukupno 7 zlatnih medalja, 1 srebrnu i 2 šampionska pehara u kategoriji „Nacionalno jelo na moderan način” i u najtežoj kulinarskoj disciplini „Black Box”!

„Ovo je još jedan veliki uspeh za nas. U svim disciplinama osvojili smo zlatnu medalju, a u dve smo bili najbolji i jedini smo tim koji ima 2 Grand Pri nagrade. S obzirom da smo pošli sa samo 4 takmičara, a da je Albanija, primera radi, imala 23 takmičara i mentora koji je jedan od najboljih kulinarskih stručnjaka u Evropi, za nas ovo predstavlja veliko dostignuće”, naglasio je Vujadin Vujadinović.

Profesor Vladimir Arsenijević nije krio zadovoljstvo postignutim uspesima: „Presrećan sam što imamo ovakve mlade kulinare i izuzetnu motivaciju da nastavimo dalje u pobedničkom duhu. Priključuju nam se mladi kulinari iz Beograda, Vojvodine i ostalih gradova Srbije i to je dokaz da je HoReKa asocijacija Kragujevac prerasla u priznatu i poštovanu asocijaciju širom Srbije, ali i sveta. Dodeljena su nam priznanja iz Italije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Švedske i Makedonije i izuzetno nam je drago što je Kragujevac postao prepoznatljiv u visokim gastronomskim krugovima”, ističe Arsenijević.

Pobedničke specijalitete kragujevačkih kulinara moći će da degustiraju izlagači i posetioci Međunarodnog sajma turizma u Kragujevcu, od 24. do 26. novembra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu