Ambasadi SAD medaljon Joakima Vujića - iKragujevac


Vesti

Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji uručen je prvi medaljon sa likom Joakima Vujića.

Medaljon sa likom Joakima Vujića, novoustanovljeno priznanje koje Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje za podršku unapređenju rada ove ustanove i ostvarivanju njenih programskih i repertoarskih ciljeva, ove godine pripalo je Ambasadi SAD u Srbiji.

Podsetimo, ovogodišnje nagrade ostalim dobitnicima uručene su na Dan teatra, 15. februara, ali predstavnici Ambasade SAD nisu bili u mogućnosti da prisustvuju toj svečanosti. Zato je medaljon sa likom Joakima Vujića juče uručen Rajanu Rolandsu, savetniku ambasade za odnose s javnošću, na svečanosti koja je tim povodom priređena u zgradi Grada.

Priznanje je uručio direktor Knjaževsko-srpskog teatra Vojo Lučić, a svečanosti su prisustvovali umetnički direktor kragujevačkog Teatra Nebojša Bradić, Saša Milenić, predsednik Skupštine grada i Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada.

Američkoj ambasadi u Srbiji medaljon je dodeljen za pomoć u produkciji predstave “Dvanaestorica gnevnih ljudi” i za pomoć u afirmaciji Teatra u regionu, naročito za pomoć u uspostavljanju saradnje sa pozorištima u Zenici i Virovitici.

- Imamo odličnu saradnju sa gradom Kragujevcom i ovdašnjim teatrom, naš projekat "Dvanaestorica gnevnih ljudi" je bio odličan i mi smo imali glumce sa prostora čitavog Balkana. Čast mi je što primam ovaj medaljon i znam da naša saradnja može biti još bolja u budućnosti jer imamo odličan tim – izjavio je Rajan Rolands.

Predstava “Dvanaestorica gnevnih ljudi” premijerno je izvedena u Kragujevcu 25. maja prošle godine i zajednički je regionalni projekat Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Kazališta Virovitica i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Ovaj regionalni projekat podržale su ambasade SAD-a u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

foto:portal grada kragujevca
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu