Pomoć u hrani i odeći organizacije Eko Plus - iKragujevac


Vesti

Predstavnici organizacija za organsku poljoprivredu “Eko Plus“ u prisustvu Zorana Konstadinovića, predstavnika oblasti za poljoprivredu grada Kragujevca posetili su danas meštane sela Pajazitovo i Veliki Šenj i uručili pomoć socijalno ugroženim porodicama sa teritorije te mesne zajednice.

Humanitarna akcija u okviru koje udruženja i organizacije ostvaruju deo svoje programske obaveze.


Sredstva iz agrarnog budžeta grada Kragujevca pored ostalog odvajaju se i za rad udruženja poljoprivrednika. Udruženja dobijaju određena sredstva i u obavezi su da deo, 30 do 50 odsto, vrate kroz svoje proizvode, davanjem namirnica humanitarnim organizacijama, narodnoj kuhinji, ustanovama socijalne zaštite ili porodicama i pojedincima u stanju socijalne potrebe, podsetio je Zoran Konstadinović. Danas udruženje za organsku proizvodnju “Eko plus“ ostvaruje deo te svoje programske obaveze kroz ovu humanitarnu akciju.


Prema rečima Miodraga Nedeljkovića, predsednika Saveta Mesne zajednice Veliki Šenj među meštanima je veliki broj dece i omladine, možda i najveći broj u selima u okruženju. Veliku pomoć do sada smo dobili od grada Kragujevca i zahvaljujući tome je promenjen status selima naše mesne zajednice, ali jedan od problema je to što nemamo dom i igralište za mališane gde bi mladi mogli da se okupljaju i realizuju svoje aktivnosti bez obzira na vremenske uslove - dodao je Nedeljković.


Pored humanitarnih akcija kao što je ova danas, naša organizacija pomaže domaćinstvima koja imaju uslove za bavljenje poljoprivredom, razvojnim i edukativnim programima kako bi ušli u proizvodnju organskih kultura za šta se zalaže naša organizacija a u cilju opstanka sela i očuvanja organske poljoprivrede - rekla je Jelena Vuković, predstavnik udruženja “Eko Plus“.


Saradnjom Grada Kragujevca, oblasti za poljoprivredu, Saveta mesnih zajednica i udruženja “Eko Plus“, danas je uručena pomoć porodicama iz dvadesetak sela, a oko 150 mališana sa teritorije ove mesne zajednice dobilo je pomoć u hrani i garderobi.

izvor:portal grada kragujevca

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu