TUGA: Sahranjena braća Stefan i Nikola - iKragujevac


Vesti

Na seoskom groblju u Trski sahranjeni su braća Stefan (14) i Nikola (13) Petrović, koji su se utopili na Srebrnom jezeru u nedelju.

Ni stotine prijatelja, niti reči Vladike Šumadijskog, nisu mogle da umanje bol roditelja. Iz porodičnog dvorišta, ove domaćinske porodice iz sela Trska, jauci su odjekivali kilometrima daleko. Glas majke Sanje, i njeno dozivanje dva sina, parao je nebo.

Nepregledna kolona automobila zakrčila je u sredu put od Rače prema selu Trska, gde je kuća porodice Petrović. Suze, plač, lelek u njihovom dvorištu zavijenom u crno. Tuga u celoj Rači, Šumadiji. Na poslednji ispraćaj dvojice tragično nastradalih dečaka, rođene braće Stefana (14) i godinu dana mlađeg Nikole, došlo je više stotina prijatelja, poznanika i rodbine iz raznih mesta - Rače, Kragujevca, Beograda, Velike Plane, zatim iz Crne Gore... Svi su došli da zajedno podele neizmernu bol i tugu za prerano preminulim dečacima, da pokušaju da nađu reči utehe i ohrabrenja za njihove najbliže. Nažalost, utehe nema.

- Nema više mog Stefana i Nikole - tiho je ponavljao otac Aleksandar.

Od prevelike tuge i bola ljudi su padali u nesvest. Dve ekipe lekara iz Doma zdravlja u Rači jedva su stizale da svima ukažu pomoć. Majka Sanja, skrhana neizmernim bolom nije dozvoljavala da joj ukažu pomoć, odbijala je i vodu.

- Pustite me, ništa mi ne treba, neću prokletu vodu, ona mi je decu i odnela - govorila je neutešna majka.

Opelo za pokoj duše tragično nastradalih dečaka služio je vladika šumadijski Jovan uz sasluženje više od dvadeset sveštenika Eparhije šumadijske. Opelu su prisustvovali i Stefanovi i Nikolini školski drugovi iz njihove Osnovne škole "Karađorđe", nastavnici iz ove škole, čelnici Opštine Rača.

Prema dosadašnjim informacijama, deca su iznajmila dve pedaline i otisnula se na jezero, iako radnici nisu smeli da ih rentiraju maloletnicima bez pratnje odraslih. Uz sve to, nisu im dali ni zaštitne prsluke. Zbog sumnje da su odgovorni za utapanje dvojice dečaka u Srebrnom jezeru uhapšeni su Zoran Jovanović, direktor Osnovne škole "Karađorđe" u Rači, i Marko Glišić, fudbalski trener iz istog sela. Iza rešetaka je i bračni par Dragan i Milena Stanković iz Niša, koji su iznajmljivali pedaline.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu