Bruka: Po "užinu" kod DS! - iKragujevac


Vesti

Snežana Đorđević, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ u Batočini i funkcionerka lokalnog odbora DS-a, zabranila je nedavno đacima da za vreme velikog odmora napuštaju školu, a problem kupovine užine rešen je tako što je Živoslav Pavlović, odbornik vladajućeg DS-a u Skupštini opštine Batočina i vlasnik restorana „Kapija Šumadije“, u školskom dvorištu postavio kiosk za prodaju brze hrane, za koji školi plaća mesečni zakup od svega 2.000 dinara.


Zbog ovakve odluke, neki roditelji su ogorčeni jer deca više nemaju izbor pri kupovini užine, već su primorana da kupuju samo one prozivode koji se prodaju u tom kiosku. Među roditeljima ima i onih koji smatraju da je postupak direktorke škole isključivo politički motivisan.
- Direktorka je prvi put u istoriji ove škole ograničila slobodu kretanja za oko 800 učenika, a sve kako bi se favorizovao jedan ugostitelj, koji je ujedno i odbornik DS-a. To nije slučajno, jer je direktorka istovremeno predsednica Izvršnog odbora DS-a u Batočini - kaže revoltirani roditelj, koji je želeo da ostane anoniman.

S druge strane, direktorka OŠ “Sveti Sava” Snežana Đorđević odbacuje optužbe da je u sukobu interesa i tvrdi da je odluku o zabrani izlaska đaka iz školskog dvorišta doneo Savet roditelja “zbog efikasnijeg procesa nastave”.

- Deca su po 15 minuta kasnila na treći čas zbog kupovine užine izvan škole.
Savet roditelja je doneo odluku da se raspiše javni poziv za postavljanje kioska u dvorištu škole i na oglas se javio samo jedan ugostitelj. Naš glavni kriterijum je bio da cena užine koja se prodaje bude povoljna i ne vidim da tu ima sukoba interesa. Ako je neko odbornik, znači li to da on ne treba da se bavi nijednim drugim poslom? - kaže Snežana Đorđević.


Živoslav Pavlović, odbornik DS-a i ugostitelj iz Batočine, kaže da ga direktorka škole i stranačka koleginica nije protežirala i da ne očekuje profit, uprkos velikom broju učenika.

- Odakle vama informacija o mom kiosku? Lokaciju za kiosk sam dobio na tenderu, a od opštine sam dobio sve potrebne dozvole. Ako je to sukob interesa i ako sam došao u školu da zaradim pare, onda to stvarno ne bi imalo smisla. Imam kafanu i taj kiosk mi ništa ne znači.

Ne vidim kako bih mogao da profitiram na prodaji sendviča, pljeskavica i sokova. Eto, mi smo se dogovorili da zakupnina bude nekih 2.000 dinara mesečno i da uz to školi posebno plaćam struju - kaže Pavlović

izvor/foto:alo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu