IZBEGNIMO TRAGEDIJU: Oprezno vozite i nikako pod dejstvom alkohola! - iKragujevac


Vesti

Sve češće čujemo loše vesti o tragedijama na putu. Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća u Srbiji je nedozvoljena brzina, zatim nepropisno preticanje, neustupanje prvenstva prolaza i druge radnje vozilom. 

Jedna od uzročnika saobraćajnih nesreća je alkohol, ali vožnja u pijanom stanju je često uzrok brze vožnje i svih drugih vrsta nepropisnog ponašanja u saobraćaju. Vozači su bili pod dejstvom alkohola u skoro 20 odsto slučajeva svih saobraćajnih nesreća.

Prebrza vožnja je uzrok jedne trećine svih saobraćajnih nesreća u Srbiji. Čak 58 odsto poginulih je u nesrećama gde je uzrok bila brza vožnja.Kada se mladi momci napiju njima onda i nije važno da li uopšte imaju vozačku dozvolu, a alkohol degradira sve sposobnosti vozača, bez obzira na iskustvo. Teško je da će policija iskoreniti sve prekršaje u saobraćaju i teške posledice. Mnogo je važnije da svaki čovek promeni svoj stav kada je reč o njegovom ponašanju u saobraćaju. Ako je čovek pijan, onda je jedino ispravno da ne vozi u takvom stanju. Ako ide u kafanu ili na slavu, neka povratak organizuje tako da ne vozi, neka ide taksijem ili neka ga neko drugi vozi.

Budimo oprezni i pažljivi dok vozimo! Niko ne želi da se dogode tragedije kao ove:

strasna saobracajna nesreca tragedija na putu ;

bahata voznja kroz kragujevac-zbog ovakvih vozaca udesi su sve cesci

Budući da je sada vreme godišnjih odmora, povećane frekvencije saobraćaja i visokih temperatura, savetujemo vozačima da pre polaska na put dobro provetre svoje automobile, prave česte pauze, da piju dosta tečnosti, da ne voze pod dejstvom alkohola, neispavani i umorni, kao i da poštuju saobraćajne propise.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu