"Zastava RAPP" beleži rekordnu proizvodnju - iKragujevac


Vesti

Firma RAPP Marine iz Kragujevca (nekadašnja fabrika Zastava mašine), koja posluje u sastavu multinacionalne kompanije RAPP Marine Group, sa sedištem u Oslu, iz godine u godinu beleži sve bolje proizvodno-poslovne rezultate. Tako je plan proizvodnje RAPP Zastava u 2013, prema zvaničnoj najavi, za 15,5 odsto veći od prošlogodišnje ostvarene proizvodnje, koja je bila rekordna u dosadašnjem radu te firme.

- Planiramo da investiranjem u savremenu opremu i kadrove, a najverovatnije i u izgradnju novog poslovnog prostora stvorimo uslove da u 2014. udvostručimo proizvodnju u odnosu na ovu godinu. Cilj nam je da već krajem ove, ili tokom naredne godine postanemo proizvodni centar kompanije RAPP Marine Group i da kompletnu proizvodnju delova za brodove, naftne platforme i mašine prodamo kupcima na inostranim tržištima - kaže za naš list direktor RAPP Zastava Slobodan Milovanović, napominjući da ta firma već ima ugovorene poslove za strane partnere za prva četiri ovogodišnja meseca.

Firma RAPP Marine, koja ima 120 zaposlenih, od čega je oko 90 angažovano u proizvodnju, ove godine će svoje proizvode, pored matične kompanije u Norveškoj, isporučiti i kupcima u Americi, Nemačkoj i Belgiji, a posredstvom fabrike Zastava oružje, i u Azerbejdžanu, kojem su kragujevački oružari već prodali tehnologiju za proizvodnju pešadijskog naoružanja za oko 30 miliona evra.

Zaposleni u RAPP Zastava često borave u sedištu te kompanije u Norveškoj, dok stipendisti te firme, mahom studenti završne godine kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka, praktičnu nastavu izvode u pogonima RAPP Marine Group u Americi.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu