"Sretenjske besede“ u amfiteatru Pravnog fakulteta - iKragujevac


Vesti

 U amfiteatru Pravnog fakulteta, u subotu u 16 časova, biće održano peto takmičenje u besedništvu, pod nazivom "Sretenjske besede“. 

I ove godine Pravni fakultet u Kragujevcu, u saradnji sa Studentskim parlamentom organizuje tradicionalno takmičenje u besedništvu. Takmičari će se nadmetati, kao i do sada, u dve kategorije. Zadate teme bile su „Honores mutant mores – Počasti menjaju ponašanja“ i „Vim vi repellere non est iniuria – Silu silom suzbiti nije nepravda“ i jedna slobodna tema.

Finalisti, njih 12, bili su najbolji na kvalifikacionom takmičenju između više od 30 prijavljenih.Žiri će ove godine činiti Saša Milenić, predsednik Skupštine Grada Kragujevca, Vidosav Stevanović, književnik, Zoran Petrović, književnik, prof. dr Vlado Bučkovski, profesor Rimskog prava na Pravnom fakultetu u Skoplju, mr Danijela Blaževska, profesorka retorike na Pravnom fakultetu u Skoplju, prof. dr Emilija Stanković, profesor Rimskog prava, Pravni fakultet u Kragujevcu i Marko Živić, glumac Beogradskog dramskog pozorišta.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu