FILMSKA PLJAČKA: Detalji jučerašnje pljačke zlatare "Đani" - iKragujevac


Vesti

U razbojničkom napadu, koji se dogodio juče u devet sati, opljačkana je kragujevačka zlatara „Đani“ u Ulici Lole Ribara, u najužem centru grada.
Pljačkaš je pobegao, a policija za njim traga.

Prema nezvaničnim informacijama, nepoznati razbojnik ušao je u zlataru minut po otvaranju i uz pretnju pištoljem odgurnuo dve radnice i iz vitrina odneo nakit.

Razbojništvo je dobro isplanirano, na Dan državnosti, kada je policija zauzeta pripremama za dolazak čelnih ljudi države u grad. Radnici u okolnim buticima i kafićima kažu da je napadač bio u automobilu, parkiranom ispred zlatare i samo iz njega „iskočio“ u devet sati. Policija ove  navode nije potvrdila.

Radnik kafića u ulici dodaje da nakon pljačke svi pričaju o tome da je lopov iskočio iz auta, parkiranog ispred zlatare, usred pešačke zone, gde mu mesto nije.

– Svi pričaju i prisećaju se da je u ulici bio parkiran auto koji nikako da se pomeri, dva ili tri dana. Niko nije znao čiji je. Ja ga nisam zapazio, ali mi jutros kolege rekoše da je u pitanju bilo vozilo sa francuskim tablicama, čija su stakla bila zatamnjena. Čudno je da niko zbog njega nije pozvao „pauka“ i čudno je kako je lopov otišao vozilom, kada je na dnu ulice „potapajući stub“. Da li on nije radio ili ga je lopov nekako „prevario“ ne znam – kaže ovaj konobar.

Prema navodima vlasnika, Slavoljuba Galića, koji se nije nalazio u lokalu u momentu napada, razbojnik je bio naoružan, a pljačku je izvršio u roku od samo nekoliko minuta a pokupio je sav nakit koji je stojao u vitrinama.

Za sada se ne zna koja je količina ukradenog nakita. Policija je obavila uviđaj i intenzivno traga za pljačkašem.

iKragujevac/Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu