UŽAS KOD KRAGUJEVCA: Sin gledao kako su mu kolima gazili oca! - iKragujevac


Vesti

Policija je raspisala poternicu za Slobodanom Glišićem (47), zvanim Boban Francuz, zbog ubistva Branka Đurđevića (57).

Sve se dešavalo u nekoliko sekundi. Video sam kako je mog oca udario i nosio na haubi nekoliko metara. Potom je kolima prešao preko njega. Dali su gas i pobegli.

Ovim rečima Nikola Đurđević opisuje stravičan trenutak kada je njegovog oca Branka (58), ispred porodične kuće u naselju Poskurice nadomak Kragujevca, automobilom "pokosio" poznanik Slobodan G. (48). Nesrećnog čoveka je na haubi nosio oko 18 metara, da bi ga na kraju i pregazio.

Branko je prebačen u kragujevačku bolnicu, ali uprkos naporima lekara izdahnuo je u ponedeljak. U porodici nastradalog pričaju da su policiji odmah rekli ko je bio za volanom, ali još niko nije uhapšen. Kako saznajemo u Višem tužilaštvu, raspisana je poternica za Slobodanom G. (48), koji se tereti za ubistvo.

- Te večeri su Slobodan i njegov otac automobilom došli do naše kuće i tražili oca - priča Nikola. - Majka im je rekla da je on u štali. Otišli su tamo i nakon nekoliko trenutaka čuli smo da se svađaju.

Nikola kaže da je odmah istrčao u dvorište i jednog od njih pitao šta hoće. Slobodan je pomirljivim tonom rekao da mu je otac pripit i da je došlo do neke rasprave.

- Video sam da nasrću na mog oca, a on je pokušavao da smiri situaciju - priseća se Nikola kobne večeri. - Ne znam oko čega su se i zašto raspravljali. Znam ih odranije, ali nikada nisu bili kod nas, niti smo bili u nekim poslovnim odnosima.

Kada su se zaputili iz dvorišta, Slobodan je seo za volan, a njegov otac na mesto suvozača.

- Iznenada je krenuo u rikverc - kaže Nikola. - Otac je počeo da im maše da ne udare u moj automobil, koji je tu bio parkiran. Odjednom, Slobodan je "zavrnuo" volan i kolima krenuo na Branka. Nosio ga je na haubi, a kada je moj otac pao na zemlju bezdušno su ga pregazili.

Nikola pokazuje mesto gde su pokosili Branka

Odmah su istrčali i Nikolin brat Aleksandar i majka Gorica. Prišli su Branku koji je bio svestan. Ubrzo su stigli hitna pomoć i policija i povređenog čoveka prevezli u bolnicu. Operisan je, stanje mu je bilo stabilizovano, ali je dan kasnije, u ponedeljak uveče, došlo do komplikacija i on je preminuo. Sahranjen je u četvrtak na mesnom groblju.

NE ZNAJU RAZLOG UBISTVA

U  porodici nastradalog Branka ne znaju razlog napada. Pričaju da su ga u bolničkoj postelji pitali zbog čega su Slobodan i njegov otac došli i zašto je izbila svađa, ali im je on rekao da ne zna, "osim ako nije zbog njihovog pijanstva".

Izvor: Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu