KG: Utvrđen Cenovnih usluga komunalnog održavanja u gradu - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće usvojilo je predlog Programa korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove u 2016. godini. Naime, Zakonom o komunalnim delatnostima propisana je obaveza jedinica lokalne samouprave da obezbeđuje organizacione, materijalne i druge uslove za izgradnju, održavanje i funkcionisanje komunalnih objekata i obezbeđuje obavljanje komunalnih delatnosti i njihov razvoj.

To znači da je obaveza Osnivača odnosno grada Kragujevca da prati uslove rada i preduzima mere za otklanjanje negativnih okolnosti koje mogu uticati na vršenje delatnosti i preduzima mere na unapređenju. U skladu sa tim osnivač je Odlukom o budžetu za 2016. godinu planirao sredstva za nabavku dela opreme i funkcionisanje javno - komunalnih preduzeća, pre svega JKP ''Čistoća'', prevazilaženje problema nelikvidnosti i isplatu obaveza javno - komunalnih preduzeća prema zaposlenima. Sredstva za realizaciju ovog Programa, pored ostalog, opredeljena su za subvencionisanje javnog gradskog i prigradskog prevoza. U cilju uspešnog i efikasnog obavljanja poslova i optimizacije broja zaposlenih u JKP, Grad je Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu planirao i sredstva za isplatu subvencija kojima će se stvoriti uslovi za racionalizaciju broja zaposlenih i efikasnije obavljanje poverenih komunalnih delatnosti.

Na sednici Gradsko veće usvojilo je i Nacrt rešenja o utvrđivanju Cenovnika usluga komunalnog održavanja za 2016. godinu koji obuhvata cenovnik usluga održavanja gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva, održavanje zelenih površina, čišćenje javnih površina, gradskih grobalja, parkovske i stambeno - blokovske galanterije, javnih česmi i fontana, kao i cene usluga Službe zoohigijene.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora za rekonstrukciju dela vodovodne linije u ulici Internacionalnih brigada između Gradske uprave za investicije i JKP ''Vodovod i kanalizacija''. Sredstava za rekonstrukciju u procenjenoj vrednosti od 3.689.339 dinara bez PDV - a, planirana su Odlukom o gradskom budžetu za tekuću godinu.

Gradsko veće odobrilo je udruženju ''Vibe'' korišćenje prostora ''Knežev arsenal'' i ''Čaurnica'' za potrebe najave i organizaciju ''Vibe festivala'' koji ima humanitrani karakter. Imajući u vidu da je u toku realizacija projekta rekonstrukcije i revitalizacije Kneževog arsenala, u trenutku otpočinjanja građevinskih radova, ova odluka Gradskog veća biće stavljena van snage. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu