Klinički centar u Kragujevcu dobija dva savremena aparata za zračnu terapiju - iKragujevac


Vesti

Klinički centar u Kragujevcu dobiće do kraja ove godine dva savremena aparata za zračnu terapiju.

To je deo programa nabavke 20 linearnih akceleratora za zdravstvene ustanove u Srbiji iz kredita Svetske banke koju su odobrili Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija.

Uvođenjem u rad novih aparata, u kragujevačkom Kliničkom centru biće prepolovljeno vreme čekanja na zračnu terapiju, rekao je za Televiziju Kragujevac, vršilac dužnosti Kliničkog centra, Predrag Sazdanović.

Kragujevački Klinički centar deli probleme i većine drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji kada je reč o stanju opreme. Nedostaje vise savremenih aparata, pojedini su opterećeni velikim brojem pregleda, a zbog starosti skloni čestim havarijama.

U oblasti zračne terapije to praktično znači da i do 100 pacijenata sada probija zakonski rok čekanja na lečenje. Stanje se značajno može popraviti sa nabavkom 2 nova linearna akceleratora koju do kraja ove godine očekuju u Kliničkom cenru Kragujevac.

Instaliranje nova dva linearna akceleratora u Centru za onkologiju treba da prati i obezbeđenje odgovarajucih smeštajnih kapaciteta kao i stručnih kadrova, pre svega specijalista radio terapije, fizičara i servisera.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu