Rat ga doveo u Kragujevac, a Kragujevac ga poslao na robiju - iKragujevac


Vesti

Nesvakidašnje muke porodice Momira Cupare. Krivica za probleme u odvijanju saobraćaja na ulici ispred njihovog doma, po oceni suda, isključivo je njihova. Tri dana iza rešetaka jer nije imao da plati besmislenu kaznu.

Porodica Cupara, izbegla iz Tuzle, posle ratnih trauma i izbegličkih muka skrasila se u ovdašnjem naselju Jovanovac, ali Momir (66), kad god padne kiša, ponovo preživljava najteže trenutke!


Jer, zbog nerešenih komunalnih problema u tom delu Kragujevca - iako im je u vreme padavina ugrožen posed - krivica za probleme u odvijanju saobraćaja na ulici ispred njihovog doma, po oceni suda za prekršaje, isključivo je njihova. U rešenju se, čak, navodi da im se izlila septička jama, mada je građena po svim standardima, a potrošnja u tom periodu ni dno ne pokriva... Zbog toga je Momir, pre dva i po meseca - nemajući pare da plati globu - i robijao u ovdašnjem Okružnom zatvoru "Petrovac".

- Zavičaj u Pljevljima napustio sam kao mladić i skućio se u Tuzli, gde sam radio 22 godine - kaže Cupara. - Ali, baš kad je došlo vreme da uživamo u plodovima teškog rada i kućenja, sustigle su nas ratne strahote, izbeglištvo, muke... Krećući sve iznova, poslednjim atomom snage završio sam još jedan stambeni objekat. Nažalost, u iščekivanju penzije i konačnog mira, u okolini Kragujevca stradamo od kiše.


S obzirom na to da u Jovanovcu nema kanalizacije, Momir je - kraj lepe kuće - sagradio i septičku jamu, ali su, posle kiša u avgustu 2010, kanali pored puta bili puni...

- Voda je napunila putni jarak, koji se izlio u moje dvorište i napunio jamu - objašnjava Cupara. - Jedan od komšija, s druge strane ulice, inspekciji je prijavio mene i još tri porodice, pa sam uzalud Sudu za prekršaje predočio račun za vodu u kojem jasno piše da smo tog meseca supruga i ja potrošili tek jedan kubik, jer smo gotovo tri sedmice bili odsutni.

Ništa nije prihvaćeno, pa sam osuđen za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, a onda sam, zbog besparice, tri dana proveo u zatvoru...

I sada pada kiša, a put je ponovo potopljen, te ponovo odvajam od usta kako bih redovno čistio jamu od vode koja se sliva sa kolovoza. Uz to, živim u stalnom strahu da me ponovo ne osude za ugrožavanje saobraćaja.

izvor:novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu