Čavić sutra svečano otvara akademiju - iKragujevac


Vesti

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić otvoriće Plivačku akademiju u Kragujevcu, čiji će polaznici trenirati u zatvorenom bazenu sportskog centra "Park".

 

Pored Čavićeve škole plivanja, akademija, prva u Srbiji, imaće školu za obuku dece neplivača koji će tu veštinu učitI uz prisustvo roditelja, kao i kreativne radionice za plivače i trenere iz Srbije.

Olimpijski, svetski i evropski osvajač medalja i osnivač prve Plivačke akademije u Srbiji, prilikom potpisivanja protokola o saradnji sa 
Skupštinom grada u decembru prošle godine, izjavio je da je od 2000. godine sanjao, razmišljao i razvijao plan da jednoga dana otvorili akademiju plivanja u Srbiji.

Čavić je tada izrazio nadu da će u Kragujevcu boraviti duže od dve godine, kako je predviđeno potpisanom protokolom, kao i da je njegova obaveza da obezbedi i jedan mali bazen dimenzija četiri sa 10 metara u nekom delu sportskog centra "Park", namenjen radu s najmlađom decom.

"Putovao sam i plivao svuda po svetu, ali pogoduje mi što je Kragujevac u srcu Šumadije i odavde ću lakše da širim Akademiju. Moja misija je da Srbija postane plivačka sila", rekao je tada Čavić.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu