Đorović: Identifikovaćemo huligane i podneti prijave - iKragujevac


Vesti

Protiv svih aktera nereda na utakmici između Partizana i Crvene zvezde u Kragujevcu biće podnete prekršajne ili krivične prijave, tvrde u Policijskoj upravi u Kragujevcu i navode da je najmanje milion i po dinara državu koštalo obezbeđivanje tog meča.

Naglašavajući da je policija je sa svoje strane preduzela sve mere da događaj protekne mirno i da to bude praznik košarke, načelnik Policijske uprave Ivan Đorović podsetio je da je Žandarmerija najbrži mogući način sprečila eskaliranje incidenta.

– Ono što je na nama, narednih dana, jeste da, u saradnji sa kolegama iz drugih gradova, identifikujemo sva lica koja su učestvovala u neredima – rekao je Đorović i dodao da su finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, prisustvali navijači iz mnogih gradova u Srbiji.

Na pitanje koliko košta obezbeđivanje utakmice visokog rizika, Đorović je kazao da je, prema grubim procenama, samo izlazak pripadnika policije i Žandarmerije, košta najmanje milion i po dinara.

– Na taj iznos treba dodati i troškove goriva i ostale logistike potrebne da se jedna policijska jedinica pokrene – rekao je Đorović.

Inače, u hali „Jezero” gde se održavao meč, mnogi su mišljenja da je bilo oko 1.000 ljudi više nego što su kapaciteti.

izvor: sportski žurnal   (foto:beta)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu