Renovirana seoska škola u Goločelu - iKragujevac


Vesti

Seoska škola u Goločelu, istureno odeljenje OŠ «Miloje Simović» iz Dragobraće, koje je od 2001. godine bilo zatvoreno zbog tehničkih uslova, a škola na seoskom području praktično ugašena, od danas će ponovo raditi u renoviranim prostorijama.

Kompletna rekonstrukcija ovog školskog objekta vredna oko 7 miliona dinara finansirana je iz gradskog budžeta, a tim povodom, školske prostorije u Goločelu danas je posetio gradonačelnik Veroljub Stevanović sa saradnicima. Gradonačelnik Stevanović podsetio je ovom prilikom na opredeljenje lokalne samouprave Kragujevca da pomogne opstanak škola na seoskom području kako bi motivisala mlade da ostanu na selu.


- Bitno nam je da seoske škole opstanu, vi znate za onu našu ideju da ako iz ministarstva potekne ideja da je potrebno manje škole polako gasiti, mi smo protiv toga i grad je takvu odliku doneo i mi ćemo iz gradskog budžeta finansirati učitelje kako bi ostali u tim školama. Naravno, podrazumeva se da investicije u školske objekte prate sve to, pa je tako nedavno renovirana i škola u Kamenici. Cilj je da stvorimo uslove da ljudi ostaju na selu, posebno mladi, što će pratiti investicije u školstvu i zdravstvu - rekao je gradonačelnik Stevanović.


Od ovog polugodišta školu u Goločelu pohađaće 18 učenika i jedan predškolac. Ova četvorogodišnja škola sagrađena je 1948. godine i u njoj se nastava odvijala sve do 2001. godine kada je zatvorena zbog tehničkih uslova.

izvor:prtal grada kragujevca

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu