Sud proširio istragu protiv Milića i Biorca - iKragujevac


Vesti

Predsednica Višeg suda Zorica Đurić izjavila je da je tužilaštvo u petak dostavilo zahtev za proširenje istrage protiv direktora stranke “Zajedno za Šumadiju” Zlatka Milića i vlasnika knjigovodstvene agencije “AB2″ Žarka Biorca.

Ona je naglasila da u interesu istrage ne može da iznosi detalje krivičnog dela, zbog kojih je istraga proširena.

- Ono što mogu da kažem to je da će Miliću i Biorcu biti poslati pozivi za saslušanje koje bi trebalo da se obavi naredne sedmice – rekla je Đurić.

Tuzilaštvo je dostavilo zahtev za proširenje istrage, potvrdio je i viši tužilac Aleksandar Petrović, koji takođe nije želeo da iznosi detalje.

Milić, doskorašnji sekretar gradskog veća, a od 1. januara i načelnik gradske uprave Kragujevca za poslove lokalne samouprave i opšte uprave, uhapšen je 24. decembra prošle godine, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je tu političku organizaciju oštetio za 18,5 miliona dinara.

Krivična prijava je i podneta i protiv osnivača i vlasnika knjihovodstvenih agencija “AB2″ i “Kont-AB2″ Žarka Biorca.

Prema zvaničnom policijskom saopštenju, Biorac je od septembra 2008. godine do novembra 2011. godine, po nalogu Milića, izdao fiktivne fakture agencija za navodno obavljene usluge oglašavanja i štampanja reklamnog i propagandnog materijala, konsalting usluga, knjigovodstvenih i revizorskih usluga, ugostiteljskih i drugih usluga političkoj organizaciji “Zajedno za Ssumadiju”, iako je znao da te usluge nisu obavljene.

Biorac je, posle uplata stranke, novac podigao sa poslovnih računa i, u više navrata, sumu u iznosu od 18,5 miliona dinara predao na ruke Miliću.

Miliću je, dan posle hapšenja, određen pritvor, koji je ukinut 31. decembra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu