Zvanično saopštenje policije: nerede su započeli navijači Partizana - iKragujevac


Vesti

Izgredi navijača na finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća počeli su kada su navijači Partizana ubacili na tribinu navijača Crvene Zvezde, udarali ga, skinuli mu dres i zapalili, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Kragujevcu.

U policiji navode da su pristalice Crvene zvezde potom krenule da brane napadnutog navijača. Pripadnici Žandarmerije reagovali su odmah i uspeli da spreče incidente većih razmera, a ističe se da i među žandarmima ima četvoro lakše povređenih.

U Policijskoj upravi navode da, pošto su žandarmi smirli situaciju 45 minuta od prekida, kada su se košarkaši vratili na teren i počeli da se zagrejavaju za nastavak meča, trener Partizana Duško Vujošević je ustao sa klupe i krenuo ka predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću.

Tada je, kako tvrde u policiji, "došlo do koškanja među njima", kao i da je tenziju smirio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas. Posle toga je odlučeno da se utakmica definitivno prekine i da se nastavak odigra u ponedeljak od 19 sati bez prisustva publike.

U policiji navode "da pre, u toku i posle utakmice u gradu nije bilo incidenata", kao i da su nešto posle ponoći svi navijači ispraćeni iz Kragujevca.Policija je potvrdila da je snimala utakmicu, koja je prekinuta u 26. minutu pri rezultatu 43:43.

izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu