Pivarski park opasan za decu [Video] - iKragujevac


Vesti

Pivarski park se nalazi na par stotina metara od strogog centra Kragujevca, prostire se na 2.14ha, ima teren za male sportove sa betonskim tribinima. Sa pivarskog parka se proteže lep pogled na grad. Puno elemenata za odličnu zelenu oazu, koja nudi mogućnost za aktivnu rekreaciju. Ako planirate da ovih dana svoje slobodno vreme provedete u ovom gradskom parku, brzo ćete se obeshrabriti. 

"Pivarče" već četiri godine ne liči na park, jer su posledice klizišta i dalje prisutne, staze za šetanje gotovo da ne postoje, stepenište takođe. Teren nije za upotrebu, pošto se jedan deo odronio, pa se tu nalazi velika rupa. Da bi do terena došli, morate da gazite po blatu. Naslage zemlje se nalaze svuda po parku. Stepenice su izobličene.

Iako su se prvi znaci obrušavanja zemljišta pojavili krajem 2008 godine, sanacija klizišta je obavljena tek krajem 2011 godine. Od tada se ništa ne dešava. Park je pust, neosvetljen, neupotrebljiv. Noću izgleda kao scenografija za horor film, pa roditelji iz okolnih kuća dozvoljavaju deci da se igraju ulici samo po danu, da se ne bi povredila u "parku".

Stariji Pivarci se sa setom sećaju Pivarčeta iz boljih dana. Puno je generacija odrastalo igrajući se u njemu. Žao im je što njihova deca, već godinama, ne mogu da se igraju u parku. Svi se slažu da gradska vlast mora nešto da preduzme, kako bi se park doveo u red, jer je ovakvo stanje sramota za ceo Kragujevac. Dok se to ne desi, retkim posetiocima parka, izgledaće kao da je na ovom mestu vreme stalo. 

{youtube}MvmsAd86ufE{/youtube}
{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu