Uspeo generalni štrajk u "Kovačnici" - iKragujevac


Vesti

Poslovodstvo firme “Zastava Kovačnice” prihvatili su zahteve štrajkačkog odbora vezane za povećanje zarada, poboljšanje uslova rada i potpisivanje kolektivnog ugovora, što je bio uslov za prekid štrajka.

U Štrajkačkom odboru koji čine predstavnici sva tri sindikata kažu da su se sa poslovodstvom najpre dogovorili da se zaposlenima zarade u ovom mesecu povećaju stimulacijama čija će visina zavisiti od njihovog radnog učinka.

- U martu i aprilu, cena radnog sata biće uvećana za pet odsto. Nova cena rada, koja će biti usklađena sa zakonom, definitivno će biti utvrđena do 1. maja, kada će, prema dogovoru sa poslovodstvom, biti potpisan i odmah primenjen kolektivni ugovor, kojim će biti definisani prava i obaveze zaposlenih, kao i uslovi rada, koji su sada nepodnošljivi, i koji moraju radikalno da se menjaju, rekao je za naš list predsednik Samostalnog sindikata u “Zastava Kovačnici” Ljubiša Cvijović, naglašavajući da će štrajk zaposlenih, ukoliko poslovodstvo, u međuvremenu, odustane od bilo koje stavke dogovora, biti momentalno reaktiviran.

izvor:danas

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu