Topola od sutra u programu “Srbija u ritmu Evrope” - iKragujevac


Vesti

Opština Topola će se od četvrtka, 7. februara i zvanično uključiti u program „Srbija u ritmu Evrope“. Ugovor o priključenju programu u 12 časova potpisaće predsednik opštine Dragan Jovanović, dok će „Srpski ritam evropskih vrednosti“ D.O.O. predstavljati Igor Karadarević.

Realizacija programa „Srbija u ritmu Evrope“ se na području opštine Topola sprovodi u okviru projekta „Topola u ritmu Evrope“ u koji će se uključiti deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Programom je predviđena audicija dece u osnovnim i srednjim školama u saradnji sa direktorima škola i izbor do 300 najtalentovanijih učenika koji će učestvovati u daljoj obuci i pripremi koncerta. Obuka će se obavljati u četiri sekcije: horsko pevanje, folklorni plesovi, solo pevanje i moderan ples.

„Srbija u ritmu Evrope“ predstavlja misiju muzike, pesme, igre i veselja u gradovima Srbije koja je krenula u četvrtu sezonu. Njihovi profesori će i ove sezone mesecima putovati u gradove domaćine, kako bi decu Srbije spremili za nastup na svojim gradskim trgovima. U protekle tri sezone, preko 30.000 dece u Srbiji sa njima naučilo da peva i igra. Želja je da u ritmu Evrope zapevaju i zaplešu i deca iz susednih zemalja. Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za koncertno – televizijski program “Srbija u ritmu Evrope” koji direktno podržavaju svi ambasadori Evropske Unije i zemalja Evrope, kao i 40 gradonačelnika Srbije.

Na gradskim trgovima širom Srbije, počevši od Gornjeg Milanovca, Šapca ,Prokuplja, Subotice i mnogih drugih deca učesnici će sa ponosom pokazivati svoja znanja, veštine, talente i umeća koja su stekla i izgradila u petomesečnom periodu obuke koju im je omogućio tim vrhunskih stručnjaka iz oblasti hora, solo pevanja, modernog plesa i folklora. Obuka za svu decu je besplatna i uvek će biti, jer je cilj, da se kroz zabavu deca edukuju, razvije kreativnost, da se podstaknu na druženje i radost, i da se celom svetu pokaže jasna poruka – da će uz osmeh, i čista srca naše dece svi ljudi braća biti.

Identičnu poruku sa gradskih trgova poručuju i Ambasadori evopskih zemalja, koji su time dokazali da se njihova podrška Manifestaciji ne sastoji samo u formalnom potpisu, na papiru. Ambasadori koji dolaze na gradske trgove naše zemlje, rame uz rame sa gradonačelnicima prate koncert, podržavaju decu i pozivaju na bratimljenje gradova Srbije i gradova Portugalije, Kipra, Grčke, Finske, Italije, Danske, Norveske, Belgije, Austrije, Slovenije, Turske i drugih zemalja Evrope.

Takođe, želi se pokazati gledaocima i samoj deci da ona u manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” nisu samo deo statistike, već da su istinski kreatori budućnosti u svim gradovima Srbije, i da su kao takvi deo Evrope kojim se ona ponosi.

Manifestacija “ Srbija u ritmu Evrope” namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Posle višemesečne obuke u svakom gradu održaće se koncert. Na izuzetnoj sceni koja će krasiti sve gradove Srbije sa decom će pevati finalisti prethodne sezone PRVOG GLASA SRBIJE , Igor Terzija, Filip Mitrović, Nevena Đorđević kao i Aleksandra Dabić. Po završetku koncerata po Srbiji, sledi veliko finale u Beogradu. U predhodnim sezonama završni koncerti Manifestacije održani su u “Centru Sava” i na platou ispred Shopping Centra “Ušće” gde su najtalentovanija deca Srbije pevala i igrala pred mnogobrojnom publikom.

izvor: topola.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu