Gradonačelnik apeluje za pomoć Danici - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, uputio je apel direktorima svih javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac, da se u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju prikupljanja sredstva za transplataciju srca naše 24-ogododišnje sugrađanke Danice Ćirković.

Danica je do sada lečena od hipertrofične kardiomiopatije, koja je sada u dilatativnoj fazi, pa je transplatacija srca jedini preostali način lečenja. Cena transplatacije koja se radi u nekom od centara u okruženju, kreće se od 130 do 150 hiljada evra, a s obzirom da porodica nije u mogućnosti da obezbedi ova sredstva gradonačelnik Stevanović je pozvao sva javna, javno komunalna preduzeća i ustanove, čiji je osnivač Grad da se uključe u prikupljanje neophodnih sredstava za Daničino novo srce. To će učiniti i lokalna samouprava u skladu sa svojim mogućnostima.

Inače, porodica Ćirković je preko lekara koji su do sada lečili Danicu u Kliničkom centru Srbije, već ostvarila kontakt sa centrom u Beču, gde je moguće odraditi transplataciju srca. Zbog hitnosti operacije već su učinjeni određeni ustupci prema Danici Ćirković, ali da bi bila stavljena na listu čekanja za novo srce, potrebno je da bude prikupljen sav neophodan novac. Zbog toga je gradonačelnik Stevanović apelovao na sve direktore da reaguju u što kraćem vremenskom roku.

Inače, svi zainteresovani građani pomoć za Danicu mogu da uplate na jedan od sledećih računa Komericijalne banke:

Dinarski račun 205-9001018424702-77
Devizni račun 90-310-19136820

Kontakt osoba je otac Vlastmir Ćirković, a njegovi telefoni su 034/6367600 i 064/ 3682225

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu