Gradonačelnik Rejkjavika na "Mudrijadi" u Gornjem Milanovcu - iKragujevac


Vesti

Živopisna manifestacija "Mudrijada", Svetsko prvenstvo u kuvanju testisa, koje se svake godine održava u Gornjem Milanovcu, ove godine će imati zanimljivog gosta - ekstravagantnog gradonačelnika Rejkjavika Jona Gnara.

Organizator "Mudrijade" Ljubomir Erović potvrdio je da će gradonačelnik islandske prestonice biti gost manifestacije.

- Među prvima koji je prihvatio poziv i izazov da dođe, pokaže i skuva muda sa još jednim timom iz Islanda jeste gradonačelnik Rejkjavika Jon Gnar - kaže Erović.
Na pitanje zašto su baš odabrali da pozovu Gnara, Erović odgovara da je reč o "čoveku koji ima hrabrosti da se suoči sa svakakvom situacijom".

- On je popularan političar sa Islanda koji živi potpuno normalnim načinom života. Smatrao sam (i uverio sam se) da je to čovek koji prihvata svaki izazov. Za razliku od nekih drugih politikanata Jon Gnar je kompletna ličnost.
Zanimljivo je da su testisi tradicionalno jelo na Islandu i da ga se Islanđani kao takvog ne stide. Upravo se u ovom periodu praznuje vikinški praznik pod nazivom Þorrablót gde se priprema specijalitet od ukiseljenih testisa ovna.

Mudrijada će ove godine biti održana 31. avgusta u selu Lunjevica nadomak Gornjeg Milanovca, što će biti 10. jubilej.

Ljubomir Erović nije hteo da otkrije imena drugih poznatih gostiju i takmičara.

- Za sve to vreme mud(r)ovanja stekli smo ogroman broj prijatelja iz celog sveta, vrlo interesantan i šarolik neki svet. Neka to bude u tajnosti, jer želimo da održimo dobru atmosferu na festivalu - kaže Erović.
Jon Gnar je bivši član pank grupe "Runny Nose", a na vlast u Rejkjavku došao nakon što je s nekoliko prrijatelja u šali napravio stranku pod imenom "Najbolja partija", a program su zasnivali na dihovitim i često suludim obećanjima.

Između ostalog, obećali su neće ispuniti nijedno obećanje, kao i besplatne peškire na svim bazenima, Islandski parlament bez droga do 2020. godine, kao i polarnog medveda za zoološki vrt u glavnom gradu Islanda. Obećao je i da neće ući u koaliciju ni sa kim ko nije gledao TV seriju "The Wire".
Svi svetski mediji pisali su o njemu i jada se kao gradonačelnik 2010. godine pojavio na gej paradi kao transvestit, kao i kada je pod maskom Darta Vejdera iz "Ratova zvezda" i sa kapom Deda mraza u video poruci stanovnicima Rejkavika čestitao Novu godinu.

Otac je petoro dece.

 

izvor:blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu