Telima čuvaju Fiat - iKragujevac


Vesti

Na tri pružna prelaza u kragujevačkom naselju Pivara, na kojima ne rade mehanizmi za spuštanje rampi, vozove natovarene Fiatovim automobilima 500L svojim telima obezbeđuju mašinovođe-manevristi!

Nesvakidašnja situacija odigrava se svakog dana na koloseku koji kompoziciju sa fiatom 500L vodi iz fabrike automobila do glavne železničke stanice u Kragujevcu, odakle se voz potom usmerava do Luke Bar.

- Smešno je ko cirkus. Čuli ljudi za ovo, pa dolaze da vide kako izgleda kad prolazi voz i krste se. Ovo može da postane turistička atrakcija, da se razvije biznis - s podsmehom priča jedan taksista koji je često stacioniran kod jednog od tri sporna pružna prelaza.
Železničarima, međutim, nije nimalo smešno.

- Mašinovođa ima nalog da maksimalno uspori voz na ovom delu pruge, a dvojica manevrista silaze s lokomotive, otrčavaju do ulice i zaustavljaju saobraćaj. Svaki put kad to rade u opasnosti su da ih neko pokosi automobilom.

Ovaj deo pruge u vlasništvu je četiri društva dekomponovane fabrike „Zastava“, a sada ga koristi Fiat.
- Železnica je izradila projekat automatizacije pružnih prelaza, vredan oko 600.000 evra, koji će biti realizovan do kraja godine.

Pored toga, planirana je revitalizacija svih 29 kilometara pruge od Lapova do Kragujevca, jer Fiat insistira na ispunjenju bezbednosnih standarda - najavljuje Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika Kragujevca, koji je zadužen za infrastrukturne projekte u vezi s Fiatom.
 

foto izvor:kurir

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu