Razvoj seoskog turizma - iKragujevac


Vesti

Domaćini zainteresovani za seoski turizam moći će od danas da pohađaju seminar u kragujevačkom Biznis inovacionom centru, na kojem će moći da dobiju informacije o turističkim potencijalima na području 56 sela u okolini Kragujevca, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Zainteresovani će, takođe moći da saznaju sve o registrovanim domaćinstvima i njihovim iskustvima u praksi, dobiti koju ostvaruju, kao i o uslovima koje treba da ispunjavaju da bi se bavili ovim poslom, zakonskoj proceduri, kategorizaciji, eventualnim projektima, mogućnostima promocije i internet oglašavanju.

Organizator seminara je Gradska turistička organizacija Kragujevac, koja je počela rad na edukaciji stanovništva, afirmaciji turističkih potencijala ovog značajnog privrednog sektora i stvaranju pogodne klime za razvoj seoskog turizma.

Na seminar su pozvani svi domaćini koji su se, u dvogodišnjem anketiranju koje je bilo namenjeno za formiranje baze podataka, izjasnili da su zainteresovani da se bave seoskim turizmom, kao i domaćini čija su domaćinstva kategorisana za bavljenje ovim poslom na području Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu