Oprez zbog snega - iKragujevac


Vesti

Putevi Srbije, na osnovu izveštaja štaba Zimske službe, takođe preporučuju oprez i na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta, gde su kolovozi vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Kosova i Kolubare.

Slična situacija je i na ostalim putnim pravcima drugog i trećeg prioriteta.

Napominje se da je na teritoriji Zaječara učestala pojava sitnih odrona na većini putnih pravaca, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

Prema rešenju Ministarstva saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, preko Goča (Vrnjačka banja - Koznica) i preko Drenske klisure (Koznica - Ploče - Jelakci).

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu maksimalno oprezni u vožnji.

U Kragujevcu ekipe zimskih službi za održavanje puteva rade na čišćenju snega.

foto:skyscarpercity

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu