Ulice Minimaxu, Čkalji i Miri Jam - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće Kragujevca predložilo je danas da ulica u Mesnoj zajednici Male Pčelice bude nazvana po istoričaru, humanisti i vizantologu Ivanu Đuriću, koji je, kako se navodi u obrazloženju, "uživao respekt mnogih država i vlada zbog principijelnih, modernih i demokratskih stavova".

Pored predloga da ime Ivana Đurića ponese ulica koja se nalazi sa desne strane Solunske ulice, očekuje se da Skupština grada na sednici koja ce biti održana u petak, 1. februara, usvoji odluku o imenovanju još šest ulica u naseljima Male Pčelice, Bresnica i Vinogradi.

Ako Skupština grada prihvati predloge gradskog veća, kragujevačke ulice će poneti imena voditelja Milovana Ilića Minimaksa, glumca Miodraga Petrovića Čkalje i književnice Mirjane Jakovljević (Mir Jam).

Jedna ulica u Mesnoj zajednici Bresnica trebalo bi da ponese ime Slađana Mitrovića , radnika fabrike automobila u Kragujevcu koji je mobilisan 1991. godine i poginuo na ratištu u Hrvatskoj kod Sotina.

Predlogom je predviđeno da dve ulice u Kragujevcu dobiju imena po hirurgu u kragujevačkoj bolnici Sretenu Krasiću i začetniku razvoja male privrede u tom gradu Kosti Gvozdenoviću.

izvor i foto:blic

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu