Nema kriznih štabova u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće nije zasedalo, niti usvojilo bilo kakav akt kojim se nalaže osnivanje kriznog štaba, uz obrazloženje da je Republika razvlašćena i da je policija izvršila državni udar - rekao je Zlatko Milić načelnik Gradske uprave za poslove lokalne samouprave i opšte uprave obraćajući se predstavnicima medija, koji su nakon konferencije za novinare Gradskog odbora Demokratske stranke, želeli da čuju i drugu stranu.

Tekst koji ste dobili najobičniji je falsifikat i laž. Svi koji prenose takve zlonamerne vesti, a koje sasvim sigurno mogu da dovedu do uznemiravanja građana, jer nije bezopasno napisati da organ grada poziva na državni udar, snosiće odgovarajuće posledice za takav čin. To znači, pojasnio je Milić, da će grad Kragujevac podneti krivične prijave protiv odgovornih lica koji pronose takve informacije i to ćemo ubuduće redovno raditi. Mi možemo da mislimo različito, ali kada je u pitanju rad Gradskog veća, a reč je o ozbiljnom organu grada, onda nema prostora za davanje takvih proizvoljnih informacija. Zahvaljujem se, kazao je Milić predstavnicima medija, što ste pokazali interesovanje i došli da čujete i drugu stranu. Sve sednice Gradskog veća su javne i sav materijal nalazi se na zvaničnoj internet prezentaciji grada.


Sednica Gradskog veća povodom stanja u Kragujevcu i odnosa sa Policijskom upravom, podsetio je Zlatko Milić održana je u petak 18. januara i o tome je javnost obaveštena. Tom prilikom samo je obrazovana komisija od pet članova čiji je zadatak da izradi nacrt teksta koji tek ide na usaglašavanje pa nakon toga taj akt može da se nađe pred članovima Gradskog veća. Kada i ako bude sazvana sednica Gradskog veća sa takvim dnevnim redom predstavnici medija i javnost će kao i uvek do sada biti blagovremeno obavešteni.

izvor:portal grada Kragujevca

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu